Du är här:  Startsida  /  Bil & Motor

Bil & Motor

Sporthoj.com    Öppna sidan i ett nytt fönster
Den mest populära motorcykelsidan i Sverige och en mötesplats för sporthojåkare. Bland mycket annat hittar du ett stort Forum på sajten och Köp och sälj annonser av privatpersoner. Under avdelningen Garaget kan du ta en titt i "medlemmarnas garage" och se motorcykelbilder från hela landet.

Allt om MC    Öppna sidan i ett nytt fönster
En bred motorcykeltidning som skriver kring "allt om MC". De mesta innehållet finns i den fysiska tidningen, men hemsidan uppdateras ganska ofta med notiser från MC-världen. En avdelning som du enbart hittar på hemsidan är Filmklipp, där de lägger ut MC-relaterade filmsnuttar som kan vara intressanta. Missa inte heller avdelning Bakgrundsbilder med trevliga motorcykelbilder som passar bra som bakgrundsbilder på datorn.

Bike    Öppna sidan i ett nytt fönster
"Bike" är en svensk motorcykeltidning som även har en fyllig hemsida. Här hittar du Nyheter från MC-världen, ett Forum och massor av motorcykelbilder inom olika kategorier! De har också en ganska unik tjänst som heter Vägtips, där du genom att klicka dig fram på en Sverige-karta kan få tips på trevliga vägsträckor att rasta hojen på. Du ser på kartan hur man ska åka, och det finns kommenterarer från andra beökare på hemsidan som har åkt sträckan tidigare - om hur vägen, trafiken och naturen är osv.

Garaget.org    Öppna sidan i ett nytt fönster
Sverige största bilcommunity, med över hundra tusen medlemmar. Gotta dig i tonvis med bilbilder och videofilmer från bilentusiaster över hela Sverige.

Vi Bilägare    Öppna sidan i ett nytt fönster
Sveriges största biltidning, som gör respekterade biltester. På Vi Bilägares hemsida kan du läsa 400 biltester som de har genomfört. En annan bra avdelning är Felanmälningar där läsarna skickar in uppgifter om fel som inträffat på nyare bilar. Det gäller alltså inte fel som beror på slitage - utan sådana fel som är misstänkta fabrikationsfel. Det kan vara nyttigt att kolla om bilmodellen som du äger eller är intresserad av, brukar råka ut för någon viss typ av fel.

Körkortsportalen    Öppna sidan i ett nytt fönster
Körkortsportalen är en informativ webbplats riktad till dig som ska ta körkort, vara handledare, eller bara vill veta vilka regler och lagar som gäller kring körkort. Webbplatsen är producerad i samarbete mellan länsstyrelserna, Transportstyrelsen och Vägverket - så här hittar du det mesta du behöver veta om ditt (framtida) körkort.

Bilprovningen    Öppna sidan i ett nytt fönster
På Bilprovningens hemsida hittar du information om alla deras stationer runt om i Sverige. På webbplatsen finns det också en Internetbokningstjänst där du kan boka eller ändra din besiktningstid direkt över Internet. Ta också en titt på deras Checklista över saker som du själv kan kontrollera inför din besiktning. Bilprovningen har även en Begagnad bil-guide där du kan få fram information om besiktningsresultat, prisprognos, krocksäkerhet m.m. för ca 200 bilmodeller.

Vägverket    Öppna sidan i ett nytt fönster
På vägverkets hemsida finner du en stor mängd information, bland annat om olycksstatistik och pågående vägprojekt i ditt län. Med tjänsten Läget på vägarna kan du se om det är köbildning någonstans pga. vägarbete och kolla vädret utefter vägarna, samt se var det finns rastplatser, vägkameror och liknande. Du kan också få en Halkprognos för det närmaste dygnet på Vägverkets hemsida.

Miljöfordon.se    Öppna sidan i ett nytt fönster
En riksomfattadne informaitonsportal för miljöfordon och miljöbränslen. Sidan drivs utan vinstintresse.

BytBil    Öppna sidan i ett nytt fönster
Bytbil är en av Sveriges största marknadsplatser för bilar och andra fordon. Här hittar du endast bilar som säljs av företag - privatperson kan man inte annonsera på sidan. Titta vad bilhandlarna har hemma i lager, det finns både nya och begagnade bilar. Runt 1500 fordon sägs läggas ut varje dag på sajten.

-Copyright 2009-2010 UtvaldaFavoriter.se

Kontakta