Du är här:  Startsida  /  Kartor & Vägbeskrivningar

Kartor & Vägbeskrivningar

Google - Maps    Öppna sidan i ett nytt fönster
Google har en karttjänst med diverse intressanta funktioner som t.ex. att man kan se fotografier från platser på kartan, eller se exakt var det finns busshållsplatser m.m. De finns även vägbeskrivningar både för den som åker bil eller går till fots, och detta inkluderar vägbeskrivningar i Europa.

Eniro - Kartor    Öppna sidan i ett nytt fönster
Eniro har en väl utvecklad karttjänst med många funktioner. Bland dessa märks "Hybrid-kartan" som är en blandning mellan en vanlig karta och flygfoton. Du får det bästa från de två olika typerna av kartor, i en och samma. Flygfotona ger en bra uppfattning om hur terrängen och området ser ut i verkligheten samtidigt som man får vägsystemet tydligt utritat som på en vanlig karta, samt ortsnamnen osv. En annan funktion är möjligheten att mäta en sträcka, ända nere på gatunivå. Du kan till exempel mäta hur långt det är och hur lång tid det tar att gå eller cykla en valfri väg genom en stad. Du skriver inte in några addresser, utan ritar för hand vilken väg du vill röra dig. Du kan därmed mäta var som helst, även där det inte finns några vägar. Perfekt funktion att använda om du vill mäta ut en lämplig sträcka för joggingturen. Eniro har förstås också vanliga Vägbeskrivningar för bilresenärer.

Den kanske mest intressanta funktionen på Eniros kartor är nog dock Utsiktsbilder. För flertalet städer i Sverige så finns det foton tagna på realtivt låg höjd, så pass att man tydligt kan se vägmarkeringar som övergångställen och liknande på bilderna. Dessutom är fotona taget lite snett från sidan, istället för rakt uppifrån. Detta gör att man inte enbart ser hustaken, utan man kan se hur husen faktiskt ser ut. Dessa utsiktsbilder ger en väldigt bra bild av områden och terräng. Men de är som sagt visserligen enbart tillgängliga för större orter.

Hitta.se - Kartor    Öppna sidan i ett nytt fönster
Hitta.se har en användarvänlig och trevlig kartjänst. Förutom vägbeskrivningar för bil samt gång- och cykelavstånd, finns det en del andra bra funktioner. Du kan bland annat se på kartan exakt var postens brevlådor är utställda och var det finns badplatser. Det finns även en integrerad vädertjänst vilket innebär att du kan se vädret och väderprognoser direkt på kartan. Men störst plus får Hitta.se för sina relativt tydliga sattelitbilder som är tillgängliga över i princip hela Sverige. Söker du sattelitbilder över Sverige är Hitta.se att rekommendera först.

-Copyright 2009-2010 UtvaldaFavoriter.se

Kontakta