Du är här:  Startsida  /  Musik  /  Webbradio

Webbradiokanaler

Vinyl 107    Öppna sidan i ett nytt fönster
Vinl 107 är en radiostation i Stockholm som spelar musik från tre olika årtionden; nämligen de svängiga 60, 70, och 80-talen.

Rockklassiker    Öppna sidan i ett nytt fönster
Rockklassiker var tidigare en lokal radiostation, som sedan många år tillbaka har pumpat ut klassiska rocklåtar till stockholmarna. Klassiska i stil med Led Zeppelin, Rolling Stones, Bruce Springsten etc. Under 2009 expanderade Rockklassiker och är idag faktiskt sveriges tredje största radionätverk (samt då förstås sveriges största "rockstation"), och når över halva sveriges befolkning med sina ordinarie radioutsändingar. Men på nätet kan du förstås lyssna på Rockklassiker var som helst. De har i samband med expansionen även börjat spela mer rock från 90-talet.

Lugna Favoriter    Öppna sidan i ett nytt fönster
Söker du "lugna låtar" finns ingen kanal som Lugna Favoriter.

Karlstads Nya Radio    Öppna sidan i ett nytt fönster
En lokal radiostation i Karlstad, som fungerar utmärkt som webbradio i hela landet. Radiokanalen är en riktig pärla - det är så här en bra mainstreamkanal ska vara. En riktig blandning av musik och inget mycket prat. Efter kl 18.00 är det överhuvudtaget inget prat, utan bara bra musik för allätaren!

Radioseven    Öppna sidan i ett nytt fönster
En av de äldsta och största renodlade webbradiokanalerna i Sverige. Radioseven är en ungdomlig webbradiokanal som spelar musik inom huvudsakligen dance, trance och house. Kanalen startades 1999 och drivs av en ideell förening.

Sveriges Radio    Öppna sidan i ett nytt fönster
Sveriges Radio (SR) har i "public service-anda" något för alla. Här hittar du förutom hela FM-bandet (P1-P4 med flera), även rena webbradiokanaler som bara är tillgängliga på nätet. Det finns bland annat webbkanaler för rock, street, eller svensk musik. Om man räknar med alla de lokala radiokanalerna från FM-bandet så finns det totalt 45 olika kanaler på Sveriges Radios webbradio. Ett stort plus med SR:s webbradio är den relativt höga kvaliteten på strömmarna (96 kbit/s). Dvs. själva ljudkvaliteten är betydligt bättre jämfört med majoriteten av alla webbradiokanaler.

-Copyright 2009-2010 UtvaldaFavoriter.se

Kontakta