Du är här:  Startsida  /  Nyheter

Nyheter

Här nedanför finner du de främsta nyhetssajterna i Sverige. Dessa består av rikstäckande morgontidningar och nyhetsprogram från radio och TV. Som underkategori finns de stora kvällstidningarna, och dessutom en så gott som komplett lista över alla lokala dagstidningar i Sverige.

Rapport    Öppna sidan i ett nytt fönster
Rapport (som sänds på Sveriges Television) är det största svenska nyhetsprogrammet i TV. Rapport har en bra och tydlig hemsida för nyhetsintresserade, dock finner du här inga djupgående artiklar. Nyheterna presenteras på telegramliknande sätt och fokus är istället på TV-reportagen. Med tjänsten Play Rapport kan du se de senaste nyhetssändningarna dygnet runt. Du kan själv välja vilka specifika reportage du vill se, och det finns mycket lokalt material för den som är intresserad.

Ekot    Öppna sidan i ett nytt fönster
Dagens Eko (även kallat "Ekot") som är Sveriges Radios nyhetsprogram, har en hemsida där man kan lyssna på nyheterna i efterhand och läsa kortare artiklar.

Metro    Öppna sidan i ett nytt fönster
Metro är en gratis dagstidning som positionerar sig med lite kortare och lättlästa artiklar, som man kan läsa i förbifarten (på tunnelbanan exempelvis). Men snappar du inte upp en gratistidning någonstans finns Metro förstås också att läsa på nätet.

Dagens Nyheter    Öppna sidan i ett nytt fönster
Dagens Nyheter (DN) är Sveriges största morgontidning och säljs i hela landet. DN har en seriös framtoning och innehåller mycket samhällsnyheter. DN Debatt - där politiker och andra inflytelserika personer skriver debattartiklar - betecknas ibland som Sveriges viktigaste debattsida. DN har också en extra fokusering på Stockholmsområdet, med en speciell STHLM-avdelning på sin webbplats.

Nyhetskanalen.se    Öppna sidan i ett nytt fönster
TV4:s nyhetssida på Internet; här kan du framförallt titta på nyhetssändningar och andra TV-repotage, men det finns också nyhetsartiklar att läsa.

Svenska Dagbladet    Öppna sidan i ett nytt fönster
Svenska Dagbladet (SvD) är en rikstäckande morgontidning som har en nyhetssajt med trevlig design och kvalitativt innehåll.

-


Play Rapport
Se de senaste nyhetssändningarna dygnet runt på Play RapportCopyright 2009-2010 UtvaldaFavoriter.se

Kontakta