Du är här:  Startsida  /  Vädret  /  Väderprognoser

Väderprognoser

Klart.se    Öppna sidan i ett nytt fönster
Klart.se är en vädersajt som startades av en IT-entreprenör (Blocket.se's förre VD). Sajten har en tydlig utforming, och för vad det är värt så finns det tvåveckorsprognos för vädret på webbsidan.

SMHI    Öppna sidan i ett nytt fönster
SMHI är en svensk statlig uppdragsmyndighet som även bedriver affärsveksamhet, och dominerar vädermarknaden i Sverige. Nästan alla svenska väderprognoser du ser på TV, radio eller i tidningen är framtagen av SMHI. Du kan också gå direkt till SMHI:s hemsida för att få väderprognoser. Där hittar du en Femdygnsprognos, och du kan läsa Meteorologens kommentarer rörande vädret den närmaste tiden. Du kan också se om SMHI har utfärdat några Varningar (halka, brandrisk, storm osv). För båtägare finns det även en omfattande avdelning om Båtvädret.

Yr.no    Öppna sidan i ett nytt fönster
Yr.no är ett samarbete mellan det norska meteorologiska institutet och Norges statsägda radio och TV-bolag. Alltså ett samarbete mellan Norges motsvarigheter till SMHI och SVT. Yr.no har väderprognoser för hela världen på sin webbsida, och sajten är ganska så populär inte minst här i Sverige. De har prognoser ända från timme per timme till 9-dygnsprognos.

Väderkanalen.se    Öppna sidan i ett nytt fönster
Väderkanalen är ett samarbete mellan TV4 och Expressen som innefattar både ett TV-program i TV4, information i Expressen, samt en webbplats förstås. Väderkanalen.se är troligtvis Sveriges mest omfattande webbsida om väder i allmänhet. Här finns inte bara väderprognoser, utan artiklar och information kring allt som rör vädret och meteorologi.

Foreca    Öppna sidan i ett nytt fönster
Foreca är ett privatägt finskt väderföretag, som har dotterbolag i Sverige. Företaget är en växande konkurrent till SMHI om vädertjänsterna i Sverige. På Forecas hemsida hittar du 10 dygnsprognos. Osäkerheten torde dock vara ganska stor vid så långa prognoser, men de har även en mer detaljerad 5-dygnsprognos.

Snörapporten.se    Öppna sidan i ett nytt fönster
En heltäckande webbsida för väder och snödjup från skidanläggningar i Sverige. Många anläggningar har dessutom Webbkameror så att du kan få en visuell bild av väderleken vid backen.

Nrm.se - Dagens pollenprognos    Öppna sidan i ett nytt fönster
Med hjälp från mätstationer ute i landet så sammanställer biologerna på Naturhistoriska riksmuseet dagliga pollenprognoser under pollensäsongen.

-Copyright 2009-2010 UtvaldaFavoriter.se

Kontakta